Go to Top

Slingshots – Bio

The Slingshots es va crear l’agost de 2008 amb l’idea de recordar i recuperar les bases rítmiques del funk, les càlides melodies vocals del soul, la riquesa instrumental del jazz i l’energia del rock, des dels seus orígens fins avui, per oferir un so ric en matisos musicals i ballable, apte per a qualsevol persona amant o interessada en aquest tipus d’estil.
La formació està composada per vuit membres amb molts anys d’experiència i una àmplia i variada trajectòria musical.

theslingshots.es

    FORMACIÓ

Roger “Fullosoul”: Veu

Fran Palmero: Baix

Marc Mena: Trompeta

Sergi Franch: Saxo

Aleix “Sinteman”: Teclats

Eduardo Neto: Batería

Albert Greenlight: Guitarra

Jordi Casas Abollo: Percussió

Durant aquests anys la banda, ha deixat molt bon gust de boca entre el públic de l’escena funk i soul a Barcelona, compartint escenari en el seu debut precisament, amb la millor banda de funk japonesa, Osaka Monaurail, a la sala Apolo de Barcelona (06.11.2008), i més endavant amb grups internacionals de l’alçada dels New Mastersounds, Kokolo, Fanga, Lefties Soul Connection, Calibro 35, entre d’altres.

Slingshots - Bio

Dins del terreny nacional han participat a l’Imagina Funk i al Black Music Festival, dos dels festivals de música negra més coneguts d’Espanya. Van ser la banda guanyadora del primer premi al Festinoval 2010 (Lleida).

Ja sortint de la frontera han realitzat diversos concerts per Europa, havent participat en alguns festivals del gènere com el Funky Odyssey (Suïssa), el Holy Groove Festival (Suïssa) i la Festà del Traouc (França).

Al 2011 arriba la primera gravació de la banda, un single en format vinil avalat per la coneguda discogràfica madrilenya de música negra Lovemonk, produït i masteritzat per Miguelito Superstar de Ia Fundación Tony Manero. Aquest treball, format per les cançons “Slingfunk” (side A) i “The Sooner” (side B), ha rebut grans crítiques a diferents mitjans de comunicació i ha sigut utilitzat com a sintonia a programes de televisió de la CCRTV i a programes de música especialitzada com The Craig Charles Funk and Soul Show (BBC- UK) o Satélite K (Radio3).

Amb The Sooner, Slingshots han participat també al CD recopilatori “Blackcelona” (2012, Discmedi), un disc on es troben les millors bandes de l’estil a la ciutat comtal.

Lovemonk

Blackcelona_v2

 

Després d’un breu període de reconstrucció i consolidació de la formació, The Slingshots tornen amb més força que mai i amb ganes d’arrasar amb tot. Aquest 2014 publiquen la cançó The Boss dintre del recopilatori “Blackcelona Vol.2” (Discmedi, 2014) inicien camí discogràfic amb un jove segell suís (Rocafort Records) amb un gust musical exquisit.

 

 

rocafortrecords2sl

 

 

 

 

 

 

 

A l’abril es publica el segon single de la banda amb les cançons  Coffee Cold (side A) i  She Ain’t Got No Soul (side B). La primera es una adaptació del tema original de Galt MacDermot (Shapes of Rhythm, 1966) i la segona es un avançament del primer LP de la banda, que porta per títol “Is This Soul?”, publicat el mes d’octubre, també en el segell Rocafort Records.
El disc va ser enregistrat el juliol del 2014 a Red Bell Studios (Barcelona) i va comptar amb el tàndem Marc Tena / Mike Mariconda, el primer als controls i el segon (procedent d’Estats Units) encarregat de la producció. Entre els dos han aportat un so especial, lligat a l’amor per part de cadascú d’ells a aquest tipus de música.
L’àlbum està composat per onze temes, tots ells composicions originals i es distribueix en tres formats: vinil, CD i descàrrega digital.

Durant el 2014 el grup vol donar sortida també a una de les seves apostes més interessants: Els homenatges. Actualment la banda te preparat un homenatge a la figura de James Brown, ja presentat en públic en dos ocasions (la sala Jamboree i les conegudes festes del barri de Gràcia, totes dues a Barcelona) tenint una acceptació excel·lent entre el públic assistent.

El seu espectacle comptarà amb ritmes ben calculats i dolces melodies per així, poder transmetre la música amb tot el seu cos a qualsevol oient amb ganes de ballar, gaudir sons i compartir l’energia d’un bon concert.